BIOLOGISCH EN FAIRTRADE

DaSilva Beans & Leafs is het eerste bedrijf in de automatenbranche dat (reeds in 2010) 100% is overgegaan op duurzame Fairtrade koffie en cacao. DaSilva Beans & Leafs koffie en cacao is nu gecertificeerd met het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade en het UTZ certified keurmerk.

Duurzaamheid is de afgelopen jaren van een ‘trend’ uitgegroeid naar een ‘behoefte’ die de overheid, bedrijven én gebruikers volledig hebben omarmd. De vraag naar duurzame en biologische koffie en thee is sterk gestegen. De overstap naar 100% duurzame koffie en cacao is een bewuste keuze met het oog op de toekomst. In de visie vanDaSilva Beans & Leafs is sprake van een onomkeerbaar proces, want duurzaamheid is ook noodzakelijk om kwaliteit op lange termijn te kunnen waarborgen. Het bedrijf verwacht dat het voorbeeld, 100% keuze voor duurzame koffie en cacao, door anderen gevolgd zal worden.

“DaSilva Beans & Leafs heeft de duurzaamheidslat in de koffiebranche fors omhoog geschroefd door volledig over te schakelen naar Fairtrade gecertificeerde koffie,” zegt Peter d’Angremond, directeur van Stichting Max Havelaar. Hij vervolgt: “Eerlijke en groene handel is opgenomen in het DNA van het bedrijf. Klanten van DaSilva Beans & Leafs weten nu altijd dat boeren in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs hebben ontvangen en werken aan een beter milieu. De eerlijke prijs stelt boeren instaat te investeren in duurzame ontwikkeling, denk daarbij aan productiviteitsverbeteringen, een schoon milieu, goed onderwijs en betere gezondheidszorg.”

Bewust Fairtrade
Eerlijke handel voor kleine boeren
Stichting Max Havelaar is een onafhankelijke keurmerkorganisatie en koopt of verkoopt zelf geen producten.
Het Max Havelaar-keurmerk voor Fairtrade garandeert dat de producten of grondstoffen tegen eerlijke handelsvoorwaarden zijn ingekocht bij coöperaties van kleine boeren en plantagearbeiders in ontwikkelingslanden. Hiermee kunnen zij hun organisatie op eigen kracht verstevigen en hun handelspositie op de internationale markt versterken.

Bewust biologisch
Het BIO keurmerk staat voor een biologische productiewijze van de koffie in oorsprong. Het garandeert een milieuvriendelijke teelt, bescherming van biodiversiteit en de bescherming van het lokale ecosysteem. Er worden dan ook geen kunstmeststoffen of chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Op ieder product met een biologisch-keurmerk staat naast of onder het merk een nummer. Dit is een unieke code die aangeeft van welk bedrijf het product afkomstig is. Voor DaSilva Beans & Leafs is dit Skal 026863.
De gebruikte nummers staan onder permanente, strenge controle.

De volledige overschakeling op duurzame koffie en cacao van DaSilva Beans & Leafs sluit uitstekend aan bij de sterk gestegen vraag naar ‘pure bonen’-koffie en ‘hele blad’-thee. Tussen alle drukte door even tijd nemen voor Quality Time; ‘even genieten’ van een goede kop koffie of thee. In ons drukke bestaan is een coffee- of teabreak een noodzakelijk rustpunt geworden.

De gebruiker van een koffie- en theemachine is veeleisender geworden; kwaliteit en prijs zijn van oudsher belangrijk, maar daarnaast zijn pure smaak, sfeer en uitstraling, gemak en snelheid belangrijke onderdelen geworden. In een ‘op maat’ gemaakt DaSilva-concept krijgen al deze aspecten volledig de aandacht. ‘Duurzame koffie’ en ‘biologische thee’ staan bij DaSilva Beans & Leafs aan het begin van een nieuwe aromatische en geurige episode in ons rijke bestaan.

MEER INFORMATIE