SERVICES

ESPRESSO ON WHEELS

NU ECHT OVERAL GENIETEN VAN DASILVA BEANS & LEAFS. HUUR ONZE MOBIELE ESPRESSOBAR VOOR UW FEEST OF EVENEMENT !

LEES MEER

DASILVA TV

ONS EIGEN DASILVA YOU-TUBE KANAAL MET LEUKE FILMPJES EN DEMO’S EN INSTRUCTIES.

LEES MEER

VIP MEMBER SERVICE

EEN GOEDE SERVICE AAN UW KOFFIE OF THEE MACHINE IS VAN GROOT BELANG.

LEES MEER

DASILVA ROAD SHOW

GEEN TIJD OM NAAR ONZE SHOWROOM TE KOMEN? GEEN NOOD, WE KOMEN GEWOON NAAR U !

LEES MEER

INDIVIDUELE & PERSOONLIJKE BEGELEIDING

DaSilva Beans & Leafs beseft zich dat elke klant verschillend is. Uw persoonlijke wensen en behoeften staan bij ons centraal. Wij bieden u concepten op maat, omdat wij u graag willen laten genieten van de beste koffie en thee die geschikt is in uw situatie.

Voor DaSilva Beans & Leafs staan onze klanten centraal. Voor ons is het belangrijk dat u tevreden bent. Wij willen u leren kennen en aan uw persoonlijke wensen en behoeften voldoen, zodat u de aandacht krijgt die u verdient. Alle medewerkers van DaSilva Beans & Leafs staan elke dag weer voor u klaar en beantwoorden graag uw vragen.

SALES SUPPORT DESK

DaSilva Beans and Leafs streeft naar een optimale service. Mocht u vragen over een product of service hebben dan horen wij dit graag.
Uw vraag kunt u per e-mail versturen via het contactformulier op onze website. Binnen 24 uur ontvangt u van ons een reactie.
U kunt ook persoonlijk contact met ons opnemen. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur telefonisch te bereiken op telefoonnummer:+31(0)418-51 06 32.

SCHOLING & TRAININGEN

DaSilva Beans & Leafs biedt in samenwerking met de International Tea & Coffee Academy (ITCA) workshops, trainingen en examens aan met trainers die officïeel SCAE gecertificeerd zijn. De SCAE trainingen die we aanbieden zijn speciaal ontwikkeld door de Speciality Coffee Association Europe (SCAE) voor de professionals die in de koffie/horeca branche werken, die meer willen leren over het koffievak.

24-UURS LEVERING

Vandaag besteld, de volgende dag in huis. Het grootste gedeelte van de producten van DaSilva Beans & Leafs is direct leverbaar.  Bestellingen die op werkdagen voor 15.00 uur zijn geplaatst, worden de volgende dag bij u bezorgd. Wanneer een afwijkende levertijd geldt, wordt dit bij het betreffende product vermeld.

DaSilva Shop 24/7

Voor alles wat te maken heeft met koffie en thee kunt u in onze DaSilva shop terecht. U kunt rustig in ons assortiment rond kijken om te zien of er iets voor u is dat u graag zou willen hebben. Elk product is duidelijk omschreven. Bovendien geven wij u nog enkele handige besteltips.

STORINGEN & REPARATIE

Heeft u een storing aan uw apparatuur meld dit dan aan onze Service Desk. In overleg met u zullen wij voor zorgen dat er binnen 24 uur een servicemonteur langs komt om de storing te verhelpen. DaSilva Beans & Leafs biedt een uitgebreide service exclusief aan klanten die ons complete productassortiment afnemen. Heeft u een VIP Member service-abonnement? Dan komen wij bij een fatale storing binnen 24 uur uw storing verhelpen.

BEDIENINGSHANDLEIDINGEN & PERSOONLIJKE UITLEG

We streven naar een goede service daarom leveren we bij plaatsing van onze nieuwe apparatuur de desbetreffende handleiding en zal u een persoonlijke instructie krijgen over het dagelijks en wekelijks uit te voeren onderhoud aan de apparatuur. Zodat u iedere dag weer kan genieten van lekkere koffie en thee.

KOPEN, HUREN OF GRATIS IN BRUIKLEEN

Als u eenmaal op het punt bent gekomen waar u een nieuwe koffie-, theeautomaat of watercooler wilt, is er veel om over na te denken. Niet alleen moet u beslissen wat voor soort koffieautomaat u wilt, maar u moet ook goed nadenken over wat voor soort koffieautomaat het beste binnen uw financiële plaatje past. De mogelijkheid om een koffieautomaat te huren of eventueel gratis in bruikleen te nemen is een fijne extra optie naast het aanschaffen ervan. Door u deze opties aan te bieden kunt u zelf kijken wat de beste beslissing is voor u, kopen, huren of gratis in bruikleen.

GARANTIE

Op alle nieuwe machines zit, mits goed onderhouden en er geen sprake is van kalkafzetting, 12 maanden fabrieksgarantie op constructiefouten en defecte onderdelen. Voor alle overige fabrieksgarantie beperkt de aansprakelijkheid zich tot het kosteloos leveren van de defecte onderdelen. 6 maanden garantie op arbeidsloon en voorrijkosten (bij een normaal gebruik, exclusieve afname producten van DaSilva Beans & Leafs en goed dagelijks en wekelijks onderhoud) indien deze storingen niet worden veroorzaakt door normale slijtage, kalk, diefstal, brand en vernieling.

ZACHT EN ZUIVER WATER

Het belang van vers zuiver water. Vers zuiver water is essentieel voor de kwaliteit van koffie aangezien het voor 98% uit water bestaat.

De wisselende kwaliteit van het aangeboden leidingwater beïnvloedt de smaak, geur en uiterlijk van het water. Zelfs het beste drinkwater kan – op basis van regionale verschillen in de bestanddelen van het water – een hoog percentage carbonaathardheid hebben.

De gevolgen: kalkaanslag in belangrijke machineonderdelen en daardoor hogere service en bedrijfskosten. Bovendien is er meer tijd voor reiniging nodig. Om de waterkwaliteit aan de allerhoogste eisen te laten voldoen, adviseert DaSilva het gebruik van speciale waterfiltersystemen voor uw machines.

De speciale samenstelling van deze filters zorgen voor een unieke waterkwaliteit waardoor onze producten de kans krijgen om hun optimale smaak en aroma te ontwikkelen.

Route Reminder

We versturen een mail met een bijgevoegde bestellijst, zodat als u een keer vergeet te bestellen we u er toch aan herinneren.